Besøg Carlsbergfondet på Kulturnatten i København

Publiceret:

01.10.2024

Carlsbergfondet slår sammen med Videnskabernes Selskab dørene op til vores historiske domicil, når Kulturnatten i København løber af stablen fredag den 11. oktober. Kom med inden for i et af dansk videnskabs knudepunkter gennem flere århundreder. Og quiz med, når scenen sættes til endnu en udgave af ”Spørg Videnskabernes Selskab”. Kulturpas og tilmelding er påkrævet.

Carlsbergfondet og Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab har siden 1899 haft fælles adresse i et palæ på H.C. Andersens Boulevard 35 opført og ejet af Carlsbergfondet. På Kulturnatten slår vi dørene op og åbner for posen med fortællinger fra et af Danmarks vigtige knudepunkter for både dansk og international videnskab gennem flere århundreder.

Bliv klogere på både Carlsbergfondets og Videnskabernes Selskabs historie, og oplev domicilets arkitektur, når medlem af selskabet Marita Akhøj Nielsen og arkitekt i fondet Gert Jørgensen viser rundt og fortæller om alt fra gamle skatkister til P.S. Krøyers store portræt ’Et møde i Videnskabernes Selskab’, der pryder endevæggen i Gl. Mødesal.

Maleriet "Et Møde i Videnskabernes Selskab" (1897) hænger i Videnskabernes Selskabs mødesal på 1. sal.

Spørg Videnskabernes Selskab

Der bliver også mulighed for at få stillet sin videnskabelige nysgerrighed, når Anders Lund Madsen leder dysten ’Spørg Videnskabernes Selskab’.  Her får publikum lejlighed til at stille spørgsmål til et videnskabeligt panel bestående af Kim Ryholt (ægyptologi), Eline Lorenzen (biologi), Sune Lehmann (kunstig intelligens), Karen Skovgaard-Petersen (latin) og Mogens Høgh Jensen (fysik).

Du kan indsende et spørgsmål allerede i forbindelse med din tilmelding.

Praktisk information

For at få adgang til Carlsbergfondets og Videnskabernes Selskabs domicil på Kulturnatten er tilmelding til de enkelte programpunkter nødvendig, da der er et begrænset antal pladser.

Tilmelding kan foretages fra den 2. oktober kl. 12. Der kan tilmeldes max. fire personer pr. tilmelding.

Der vil kun være adgang mod forevisning af Kulturpas.