Carlsbergfondets forskerboliger

Publiceret:

01.05.2024

Carlsbergfondet ejer 22 boliger beliggende i Carlsberg Byen. Boligerne blev indviet i 2016 og udlejes til udenlandske gæsteforskere på forskningsophold ved danske forskningsinstitutioner.

Forskerboligerne er opført i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen - ved siden af de fredede Hængende Haver og den tidligere mineralvandsfabrik. Boligerne grænser op til J.C. Jacobsens Have, der ligger i forlængelse af Carlsberg Akademi og i dag fungerer som en offentlig park.

Forskerboligerne ligger tæt på Carlsberg Station og består af 22 lejligheder med 2-4 værelser.

Hvem kan søge en forskerbolig?

For at komme i betragtning til en forskerbolig, skal man være udenlandsk forsker på forskningsophold på en dansk forskningsinstitution. Lejeperioden er minimum seks måneder og maksimalt tre år.

Forskeren skal være på lektorniveau eller derover for at komme i betragtning og skal direkte eller indirekte være tilknyttet en bevilling fra Carlsbergfondet.

Henvendelse angående forskerboligerne kan ske til fondssekretær Louise Rømert

Forskerboligernes arkitektur

Forskerboligerne er opført af udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S for Carlsbergfondet. Det danske arkitektfirma Praksis Arkitekter har tegnet bygningen og boligerne, der spænder over ca. 3.200 m2 fordelt på seks etager. Bygningens facader er klassisk proportioneret. Dog er lysninger, vindues- og dørpartier en smule oversized, hvilket giver bygningen klassisk tyngde. Facadens lyse tone danner slægtskab med Carlsberg Akademi og tydeliggør lysets spil i facaden, hvis udtryk veksler - afhængig af vind og vejr - mellem blød og skarp, mellem det præcise og det udviskede.