Forårsopslag 2024: Postdocstipendier til dansk forsknings vækstlag

Publiceret:

30.01.2024

Kontaktperson:

Carlsbergfondet

Fra i dag modtager Carlsbergfondet ansøgninger til postdoc-virkemidler udbudt i fondets Forårsopslag 2024. Der kan søges både Internationaliseringsstipendier til gennemførelse ved udenlandske forskningsinstitutioner samt Visiting Fellowships ved University of Oxford. Frist for indsendelse af ansøgninger er den 1. april kl. 16.

Carlsbergfondet afsætter hvert år et større millionbeløb til den unge forskergeneration i form af forskellige typer af postdoc-stipendier.

Aktuelt opslår fondet nu virkemidlerne Internationaliseringsstipendier til gennemførelse ved udenlandske forskningsinstitutioner samt Visiting Fellowships ved University of Oxford.

Med opslag af postdoc-virkemidlerne ønsker fondet konkret at understøtte yngre forskeres muligheder for at gennemføre længere forskningsophold i udlandet. Desuden ønsker fondet at bidrage til fortsat styrkelse af dansk forsknings internationale forankring.

Internationaliseringsstipendier

Internationaliseringsstipendierne er målrettet ansøgere, der ønsker at gennemføre et uafbrudt forskningsophold uden for Danmark af ét til to års varighed. Fleksibiliteten i opholdets længde er indført for at imødekomme, at det af forskellige årsager kan være en udfordring at tilbringe et helt postdocforløb i udlandet.

Som noget nyt kan Internationaliseringsstipendier søges, selvom der ikke endeligt er afleveret eller forsvaret en ph.d.-afhandling. Læs mere om ændringen i ’Application guideline’ for Internationaliseringsstipendier.

Visiting Fellowships ved University of Oxford

Visiting Fellowships ved University of Oxford er målrettet ansøgere, der ønsker at gennemføre et toårigt ophold ved et af Europas eliteuniversiteter. Formålet med stipendierne er at give lovende danske forskertalenter erfaring fra et eliteuniversitet, som de senere kan bringe i spil i Danmark til gavn for dansk forskning og deres egen fremtidige karriere.

Visiting Fellowships ved University of Oxford kan søges i regi af Forårsopslag 2024 med frist den 1. april kl. 16. Det er sidste gang, at dette specifikke virkemiddel kan søges, da det efter den 1. april vil bortfalde.

Stærk tilknytning til dansk forskning er et krav

For at komme i betragtning til både Internationaliseringsstipendier og Visiting Fellowships ved University of Oxford skal ansøgeren dokumentere en på forhånd stærk tilknytning til dansk forskning.

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.