Fotos af Carlsberg Akademi

Publiceret:

01.05.2024

Efter en omfattende restaurering i årene 2019 til 2021 er Carlsberg Akademi ført tilbage til sit oprindelige og prægtige udtryk efter brygger J.C. Jacobsens ideer. Bryggeren opførte villaen som privat familiebolig i midten af 1800-tallet. Gå på opdagelse i de fantastiske fotografier taget af fotograf Anders Sune Berg umiddelbart efter renoveringens afslutning.

Pompeji

Væksthuset Pompeji ligner i dag sig selv - dog med nye lamper over kolonnaden. Glastaget er restaureret på en måde, så hvert stykke glas nænsomt er taget ud, og alle stålrammer er blevet afrenset, rustbeskyttet og malet.

Pompeji

Pompeji

Pompeji

Spisestuen

Villaens spisestue har fået restaureret de særegne dekorationer med både ornamenter fra bryggerens tid samt blomsterranker, der blev tilføjet kort før, Niels Bohr flyttede ind i villaen i 1932. 

Spisestuen

Spisestuen

Spisestuen

Kaptajnens Værelse

Rekonstruktionen af bryggerens personlige arbejdsværelse er udført med en kombination af originale møbler, som bryggeren selv anskaffede, og enkelte kopier og gamle møbler fra perioden.

Vinterhaven

Vinterhaven, der forbinder Carlsberg Akademi og Pompeji, huser en ny udsmykning i form af 16 store krukker skabt i et samarbejde mellem arkitekt Kristine Jensen og billedkunstner Cathrine Raben Davidsen. Krukkerne bærer titlen Aurora Consurgens og er først drejet og derefter støbt i bronze.

Vinterhaven

Vinterhaven

Vinterhaven

Havestuen

Lauras Værelse

J.C. Jacobsens Have

J.C. Jacobsens Have gennemgik i sommeren 2017 en større renovering, der havde til formål at bringe haven nærmere sin oprindelige stand. Blandt andet blev en oprindelig sø samt en række gamle stisystemer fra bryggerens tid genetableret.

J.C. Jacobsens Have

J.C. Jacobsens Have

J.C. Jacobsens Have

Bog om restaureringen af Carlsberg Akademi og bryggerparret Laura og J.C. Jacobsen

Bogen ’Vilje, viden og værdier - J.C. Jacobsens villa på Carlsberg’ blev udgivet den 26. januar 2022. Bogen belyser Carlsberg Akademis arkitektur, udsmykninger og restaurering samt fortæller historien om bryggerfamilien og dennes store passion for videnskab, forskning, kunst og kultur.

Læs mere om bogen ’Vilje, viden og værdier - J.C. Jacobsens villa på Carlsberg’